Заради ремонтите в Стара Загора от Възраждане искат оставки и намаляване на данък МПС


Вчера на пресконференция в БТА – Стара Загора Ива Ангелкова – общински съветник, Даниел Проданов – областен координатор и Тодор Делчев и Дончо Радев - членове на „Възраждане“, поискаха зам.-кметовете - Янчо Калоянов и Йордан Николов да подадат оставки. ...

В случай, че те не ги депозират доброволно, от „Възраждане“ ще поискат от кмета на ГЕРБ  да ги освободи.

Причината за исканите оставки е трагичното състояние, в което се намира пътната инфраструктура в града. Посочените по-горе зам.-кметове са отговорни за  контрола по нейното опазване и за организацията на движението по време на всякакви строително-ремонтни дейности в Стара Загора.

В отговор на искането на „Възраждане“ зам.-кметовете не подадоха своите оставки и единственото, което направиха, е да  преповтарят и досегашните си твърдения, че те нямат отношение към изпълнението на проекта на ВиК, в резултат на който се нарушава както организацията на движението, чийто извънреден режим не е добре уреден, така и се разрушава пътната инфраструктура.

Ние от „Възраждане“ сме наясно, че Общината не е изпълнител на проекта, така както знаем обаче, че тя съблюдава неговото изпълнение.

Самата общинска администрация потвърждава в съобщение на сайта си, че ресорният  зам.-кмет Йордан Николов съблюдава за организацията на движението. Прилагаме извадка от съобщението.

Прилагаме и отговора, който кметът на ГЕРБ изпрати на питане на общинския съветник от „Възраждане“ Ива Ангелкова. В него е посочено, че Община Стара Загора създава и контролира временната организация на движението.

Управленският провал на общинската администрация по повод на този въпрос е причина гражданите да бъдат компенсирани с предложените на пресконференцията на „Възраждане“ мерки - намаляване на данъка за леките автомобили, както и свиване на обхвата на "Зелена зона". Тези искания ще бъдат внесени  за обсъждане в Общинския съвет.

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ