Личности


Народни представители


Ръководство


Даниел Петров

Даниел Петров

Народен представител

Той е завършил средното си образование през 1998 г. със специалност Икономика, управление и финансови в търговията, а в момента изучава специалност „Технология на материалите и материалознание“ в  Технически университет Габрово.  Днес той е преуспяващ предприемач, семеен с едно дете.

Даниел Петров е един от учредителите на структурата на Възраждане в град Габрово.

 
Искра Михайлова

Искра Михайлова

Народен представител

 
Борис Аладжов

Борис Аладжов

Народен представител

 
Ангел Георгиев

Ангел Георгиев

Народен представител

 
Димитър Пашев

Димитър Пашев

Народен представител

 
Десислава Георгиева

Десислава Георгиева

Народни представители

 
Ивайло Папов

Ивайло Папов

Народен представител

 
Златан Златанов

Златан Златанов

Народен представител

 
Ивайло Чорбов

Ивайло Чорбов

Народен представител

 
Ивелин Първанов

Ивелин Първанов

Народен представител

 
Константина Петрова

Константина Петрова

Народен представител

 
Климент Шопов

Климент Шопов

Народен представител

 
Коста Стоянов

Коста Стоянов

Народен представител

 
Маргарита Генчева

Маргарита Генчева

Народен представител

 
Станислав Стоянов

Станислав Стоянов

Народен представител

 
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Председател

Роден е във Варна, на 42 г.,  баща на две деца. Завършил е Балканистика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" през 2002 г. и Право, пак там, през 2011 г. През 2017 г. защитава докторска дисертация в Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей на Българската академия на науките. Автор е на книги и филми с историческа тематика. Негово е авторството и на  учебника по Родинознание за 1-ви до 4-ти клас, който е алтернатива на изкривеното съдържание в учебниците по история към момента. За да запази историческата истина за поколенията българчета, д-р Костадинов издава учебника, а разпространението му е безплатно. За кратко време „Родинознание“ се превръща в най-четената книга в България.

Д-р Костадинов е председател на Възраждане и е общински съветник трети мандат от групата на Възраждане в Общински съвет Варна.

 
Цончо Ганев

Цончо Ганев

Заместник-председател

Във Възраждане  е от създаването на политическата партия и е един от идеолозите ú. Днес е част от Националния комитет на Възраждане и заема длъжността на заместник-председател. Той е с висше икономическо образование. Завършил е специалност Икономика на търговията в Стопанска академия „Д.А. Ценов” гр.Свищов. Владее английски и руски език. Семеен е, с едно дете. Професионалният му път включва мениджърски позиции в международни компании. Там натрупва управленски и организационен опит, умение да ръководи и създава екипи от добре мотивирани професионалисти. Дейността му е свързана с високи успехи, отлични резултати и задълбочени познания на бизнес средата в България. Цончо Ганев е общински съветник първи мандат от групата на политическа партия Възраждане в Общински съвет Варна.

 

 
Петър Петров

Петър Петров

Заместник-председател

Адв. Петър Петров е магистър по право от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Днес е член на Софийската адвокатска колегия и съдружник в адвокатско дружество „Йосифова, Иванов и Петров“.

Той е един от създателите на политическа партия Възраждане, член на Националния комитет на Възраждане и заема длъжността на заместник-председател на партията от нейното учредяване до настоящия момент.

Владее писмено и говоримо английски език.

 

 
Георги Георгиев

Георги Георгиев

Народен представител

Георги Георгиев е роден в град Добрич на 12 май 1981 година. Средното си образование завършва във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски със специалност „Стопански мениджмънт”, а висшето в Стопанска академия „”Д. А Ценов”. Бакалавър по специалност „Счетоводство и контрол” и магистър „Отчетност на финансови предприятия”. В момента Георги Гергирв работи в частния сектор със стартиращи предприемачи и международни компании, опериращи на българския пазар. От над 15 години развива семейна пчеларска ферма в добруджанското село Змеево. Семеен с две деца. Дългогодишен състезател по карате и иайдо. Носител на медали в национални шампионати.

 
Николай Дренчев

Николай Дренчев

Организационен секретар

Той е един от учредителите на Възраждане. От първия конгрес на партията в гр. Плиска през 2014 г.  досега той е неин организационен секретар.

Инж. Николай Дренчев  е бивш офицер – военен пилот на изтребител МиГ-23МЛД, предприемач с успешен бизнес, баща на шест деца, известен в редица обществени и граждански организации, които се занимават с проблеми, свързани с образованието и детското законодателство.

 
Валери Сираков

Валери Сираков

Областен координатор за Област Видин

Учредител  на структурата на Възраждане в град Видин през 2017 г., днес Валери Сираков е областен координатор на партията за област Видин  и член на Организационния съвет. Роден е  през 1956 г. в град Велико Търново. Средно образование завършва в град Червен бряг, а висше в СА "Д. А. Ценов" гр. Свищов със  специалност Финанси и кредит.

Професионалният му път започва през 1980 г. в Министерство на финансите - Държавен финансов контрол - Видин  - "Финансови ревизии в предприятията от промишления сектор" и преминава през управленски позиции в банки и други сектори. Има опит в управлението на големи екипи от професионалисти.

Валери Сираков е утвърден общественик, организатор и учредител на граждански структури и движения.

Владее писмено и говоримо руски език.  Семеен е, с две деца и три внучета!

 

 
Юлиян Губатов

Юлиян Губатов

Председател на централната контролна комисия

Роден е през 1987 г. и е  завършил бакалавър и магистър в Икономически университет- Варна със специалност Счетоводство и контрол.  Днес работи като финансист. Юлиян Губатов е един от учредителите на Възраждане.  Семеен, с едно дете. 

 

 

 
Димчо Димчев

Димчо Димчев

Председател на Възраждане Лондон

Роден е през 1978 г. Завършва средно специално образование с отличен успех в Икономически техникум, а висшето си образование завършва в "Икономически университет" - Варна.

Работи като маркетинг мениджър в град Лондон, Великобритания.

Баща на едно дете.

 
Александър Арангелов

Александър Арангелов

Народен представител

Роден е през 1980 г. в град Самоков, израснал в София и от 37 години живее там.  Александър Арангелов е един от учредителите на  политическа партия Възраждане. Той е председател на Възраждане София.

След отбиване на военната си служба, почти 10 години работи в МВР.  Днес развива собствен бизнес като строителен предприемач, като е в сферата от 13 години. Баща на едно дете.

 
Николай Костадинов

Николай Костадинов

Народен представител

Николай Костадинов е на 37 год. Член е на Организационния съвет на Възраждане и е общински съветник първи мандат от групата на Възраждане в Общински съвет Варна.
Завършил е Професионална гимназия по икономика «Д-р Иван Богоров», бакалавър в Икономически университет Варна, специалност Икономика на търговията, магистър към ИУ - Варна по публичен мениджмънт и административна власт.
Николай Костадинов е предприемач, който развива собствен бизнес в сферата на търговията. Баща е на едно дете.
 
 
 
Никола Димитров

Никола Димитров

Член на Организационния съвет

Роден през 1990 г. в град Елхово. Той е един от учредителите и създателите на Възраждане, а днес е член на Организационния съвет.

Средното си образование завършва в ПТГ "Иван Райнов" - гр. Ямбол. През 2013 г. завършва Технически университет Варна, като инженер по комуникационна техника и технология.

От 2015 г.  Никола Димитров се специализира в своята професионална сфера. От 2018 г. той е собственик на фирма, която се занимава с комуникации. 

 
Деян Николов

Деян Николов

Секретар на Възраждане София

Деян Николов е икономист. Завършил е „Бизнес и икономика“, със специализация „Икономическа социология“. Развива се професионално в сферата на логистиката, статистиката, бизнес анализа, мениджмънта. Работи с някои от най-големите компании в света. В момента си партнира с компания, която разработва софтуерни продукти, които на базата на изкуствен интелект прогнозират и оптимизират оперативните процеси на най-големите
световни логистични компании. Ежедневно комуникира с бизнес елита на Европа и света.

 

 

 
Ивайло Хъневски

Ивайло Хъневски


Роден е в гр.Разград. Висшето си образование завършва във Висшето военноморско училище "Никола Й.Вапцаров" гр.Варна със степен магистър по специалност "Корабоводене" за търговския флот. Професионалната му кариера започва през 2012 г. като кадет в чуждестранна компания. От 2015 е "Вахтен помощник капитан".
През 2019 придобива правоспособност "Старши помощник капитан".
От студентските си години се занимава активно с обществена дейност като част от младежка организация. Член е на Възраждане от създаването на  организацията.

 
Димо Дренчев

Димо Дренчев

Народни представител

Димо Дренчев е сред основателите на Възраждане. Завършва Нов български университет със специалност "Маркетинг".

Днес е предприемач с успешен собствен бизнес,

Женен с три деца.

 
Цвета Рангелова

Цвета Рангелова

Народен представител

Родена е 1976 година в град Видин, но от 1995 г. живее в град Благоевград. Притежава висше образование със специалност  „Право” от  ЮЗУ „Неофит Рилски“. От 2001 г. е  адвокат, член на Адвокатска колегия – Благоевград. Семейна, с едно дете.

Цвета Рангелова е председател на структурата на Възраждане в Благоевград.

 
Александър  Стойков

Александър Стойков

зам.председател на Възраждане Благоевград

Предприемач с Висше образование.

Александър Стойков е зам. председател на Възраждане Благоевград.

 
Стоян Таслаков 

Стоян Таслаков 


Стоян Таслаков е роден на Благовещение – 25-ти март 1987г. Родом от град Стамболийски. Семейството му произхожда от село Црънча, Пазарджик.

След завършване на средното си образование (2006 г.) работи в няколко от най-големите промишлени предприятия в региона на Пловдив – завода за целулоза „Монди“ – гр. Стамболийски и „Готмар“ – гр. Съединение.

През 2010 година завършва бакалавърска степен по бизнес администрация в Европейския колеж по икономика и управление в гр. Пловдив. В следващите две години специализира магистърска степен по Управление на проекти, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз във ВСУ „Черноризец Храбър“. Завършвайки с отличен успех е награден със стипендия от университета за стаж в европейските институции в Брюксел. Там взима участие в няколко семинара в Европейския парламент, Комитета на регионите и Европейската комисия, където се запознава с работата на съответните институции.

През 2012 година започва работа като управител на главнен склад в известна мебелна компания. През 2016 г. решава че е време да се сдобие с международен опит и заминава за Великобритания. Приема работа за най-голямата строителна компания в Обединеното кралство и шеста по големина в света. През 2017 регистрира собствена фирма – „Таслакорп ЛТД“, занимаваща се с пасивна противопожарна защита и продължава да работи като подизпълнител. Фирмата функционира успешно досега.

В същия предиод Стоян Таслаков инициира родителски комитет за създаване на Първо Българско училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ковънтри, Великобритания. В началото се записват 20 българчета, които изучават четмо и писмо на родния си език, както и история и традиции на България. Училището съществува вече пета година, като броя на българчетата се е удвоил. През 2019 г. става един от инициаторите на Възраждане Лондон, а през 2020 г. се включва в учредяването на структура на Възраждане в община Стамболийски.

Към момента е член на „Мрежата за изборни доброволци в Обединеното кралство“, която помага на българската общност и посолството за организацията и провеждането на избори.

 

 
Георги Дичев

Георги Дичев


 
Ива Ангелкова

Ива Ангелкова

Секретар на Възраждане Стара Загора

 Родом е от Казанлък, но от години живее и работи в Стара Загора. Семейна е, майка на две деца. От четири години е член на Възраждане, към момента е  секретар на структурата в града.

Ива Ангелкова е магистър инженер „Екология и опазване на водите“, магистър „Индустриален мениджмънт“, с дългогодишен стаж в производствени предприятия в областта на екологията и безопасността на работното място. Ангажирана с проблемите на екологията и е един от експертите на Възраждане в това направление. 

 
Иво Русчев

Иво Русчев

зам.председател на Възраждане София

Иво Русчев е зам. - председател на Възраждане София. Той е на 42 години, роден е и е израснал в град София.   Потомък е на рода на Софроний Врачански.

Завършва средното си образование в частна професионална гимназия със специалност „Банково дело и счетоводство”. След което, завършва висшето си образование в УНСС със специалност „Икономика на търговията“. Иво Русчев е предприемач и инвеститор. Женен, с едно дете.

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ